Efter 18 års väntan!

Just nu infinner jag mig i en säng, i brandbergen, Haninge, Stockholm.
Flög hit imorse med min trogna kompanjon Emma och efter en riktigt guppig flygtur och en mindre guppig bussfärd så var vi äntligen framme. Idag har vi mestadels ätit god mat och shoppat lite, softat och bara mått gott. Imorgon blir det Stockholm horseshow och annat spännande och jag kan inte vara mer taggad.
Förresten så funkar inte min blogg.se app så därav ungefär inga inlägg, men fotar flitigt här nu med mitt nya objektiv som jag fick av min bror och hans tjej i Tisdags, så update får ni så fort jag har tid.
Nu ska vi slå på Sex and the city och sova så vi orkar med en massa skoj imorgon.
 

Pluggkväll

Hunnit med en heldel idag. Käkat golunch med världens bästa Jeppe, varit i stallet där hästen för första gången inte tyckte att skogen vid planen var livsfarlig, träffat Lesta och surrat med henne och slutligen varit på gymmet. Just nu sitter jag och pluggar inför akutsjukvårdprovet, gör undan lite matematik, historiefrågor samt psykologifrågor. 
Bjuder på en galet bra mobilbild. 


Tisdag

Lunch med Jeppe och nu blir det stallet. 
Lisa, ser du att det är pottegratte? 
förresten så laggat blogg.se så mina inlägg kommer typ aldrig upp, ska kolla upp det ikväll! 

4. I min väska..

Eftersom jag uteslöt att skriva listan igår då jag kräktes då mitt mycket medtagna huvud valde att ha migrän, så får jag göra det idag. Jag ska minsann klara av att göra hela listan, har aldrig lyckats tidigare men nångång måste vara den första.
 
Hm, i min väska.. Om sanningen ska fram så har använder jag sällan en väska (galen sanning jag just avslöjade). Jag har däremot flera väskor som ligger här och var, och skulle tro dom flesta är fyllda med damm och skräp. Förutom såklart min ridväska, där har jag allt möjligt roligt i hästväg, och inte i hästväg. Vet däremot att i min tygpåse från gina tricot så har jag en mosad banan i samt min historiabok (hoppas inte olle läser detta). Känner som att jag måste ta tag i det, men den väldigt starka bananlukten gör att jag helt glömmer vad jag håller på med och får ett galet sug efter banan, så det slutar alltid med att jag äter en.. Dock inte den i väskan då. 
 
Tråkigt och kort inlägg, men tyvärr så innehåller mina väsker så lite spännande. Men för att prata om väskor så måste jag berätta om min pappas hemska cykelväska nu när jag ändå håller på. Det ser ut ungefär som en magväska men den sitter alltså fast i cykeln och den går som inte ens att få av. Den tyckte min pappa gott och väl att jag kunde packa ner mina stackars böcker i och cykla till skolan. Hemska hemska cykelväska. 
 
 
 
 
 

Dag 3. dina kompisar

Eftersom att Lisa är den som sitter med mig här så väljer jag att skriva om henne, istället för om alla mina kompisar. 
 
Lisa och jag har känt varandra sen jag den 4 December föddes. När vi var små var vi väldigt olika må jag säga. Lisa var en solstråle, positivt inställd till det mesta medan jag var en negativ och arg liten ponnytjej som stundvis tvingade henne att följa mig till stallet. Jag och Lisa hade när vi var små drömmen om att vara med i lilla melodifestivalen eftersom att vi trodde att vi var sånggudar, liksom guds gåva till folket. Vi skrev till och med en låt, den hette "bästavänner" och refrängen gick nått i stil med "Vi är bästa vänner hoppar och svänger, det ska alltid vara så". Men vi hade ingen energi till att skicka in vårat bidrag då vi insåg att vi skulle bli alldeles för populära och förföljda av papparazzis. Men förutom att tvinga med henne till stallet och leka popstjärna så gjorde vi andra saker som att rita, leka nån form av skola och annat spännande som bara coola kids gör. Alltid när jag sov hos Lisa/hon sov hos mig så märkte vi en klar skillnad på oss också, hon somnade tidigt - jag var uppe sent, Hon vaknade tidigt - jag vaknade sent. 
 
Sen hade jag och lisa en time-out från våran vänskap (den var väldigt påfrestande för oss båda, så vi behövde en typ 5års vila från varandra) men i början på denna sommar började vi umgås mer igen efter att hon fått fixade naglar av mig i studentpresent (ja, jag köper mina vänner). Så sen dess har vi pysslat på med att göra en ny låt, men denna gång inför vanliga melodifestivalen då vi tydligen är för gamla för den lilla. Sen behöver jag inte längre tvinga henne med pistolhot med till stallet då hon oftast följer om man frågar. Lisa vill till och med ha en ponny nu för tiden. Vi har också provat på att göra margeritas vilket slutade i en katastrof och innan vi ens hunnit barka totalt på tequila så förstördes hela den, vi tog en klunk och sen klarade vi inte ens av doften av den hemskt oförklarligt äckliga drycken. Vi har också hunnit jobba tillsammans och jag gjorde nästan så Lisa skulle få tvingas jobba i 72h i sträck, det var underbart. Vi har också en tradition att varje gång vi festar så ska det avrundas med hämtmat från max samt en smaskig kriminalrulle. Påtal om kriminalrullar så brukar vi också kolla mycket kriminalfilmer så som beck (eller som Lisa stavar det bäck), irene huss, johan falk, wallander and soooo on. Vi delar ett beroende av cola och popcorn också och sorgligt nog är det enda av det som vi kan förtära idag popcorn. 
 
Förutom alla saker vi gör så har jag och Lisa en speciell inställning till våran vänskap. Alltid när vi är med varandra så är vi otroligt bittra och negativa, dryga och låter rätt nedlåtande mot varandra. Men var inte oroliga, vi låter så av kärlek. För egentligen, långt där inne nånstans så tycker vi nog om varandra. 
 
 
 

Lördag

Nu praktik 13-20.30

15 November

Gjorde en ansiktsmask ikväll med lite gurkor. Om någon vill ha ingredienserna jag använde till min ansiktsmask så säg gärna till, delar mer än gärna mig. På trevligt återseende /Elin
 

Dag 2. Om staden du bor i

Jag bor i piteå som är Sveriges 51:a största tätort, där jag lever tillsammans med 41 247 andra människor. Vi lever så klart inte i samma hushåll, trots att man nästan kan tro det då jag inte får ihop hur så många människor kan leva på den lilla yta av land som vi faktiskt har. Avståndet från Piteå till New york är 6332 km, tänkte ifall någon undrade. Piteå är mest känt för sin dialekt och för maträtten Pitepalt, men vi slog också igenom med det underbart roande programmet Svenska rivieran. Eller rättare sagt så tror vissa människor här det, jag själv tycker programmet är rätt pinsamt för att vara helt ärlig, lägger alla korten på bordet och yttrar mig om det. 
 
Jag har aldrig riktigt förstått glädjen med att hänga på havsbadet som ungefär en stor del av befolkningen väljer som semestermål under sommrarna. Dessutom dom som faktiskt bor i Piteå i vanliga fall, dom borde ha lärt sig att havsbadet inte är så "roligt som det framställs i tvrutan". Förstår inte varför man inte sparar pengar under sommaren och istället drar utomlands under vintern. Piteå havsbad är verkligen inte nått som är lockande i mina ögon, väljer till och med hellre gläntan att sola på. 
 
Den enda saken jag kan säga om Piteå som är lite speciellt är väl i sånna fall "Pite dansar och ler", visserligen är det en otroligt liten festival, men den är ungefär det enda speciella saken som faktiskt händer här. Annars roar sig våra yngre tonåringar med att lära sig supa (i brist på annat att göra), och det gör nog som andra i befolkningen också. 
 
Jag har väl aldrig varit ett fan av denna minimala stad, jag gillar att vara där saker händer och här händer det sällan någonting. Det mest tokiga som hänt här på hur länge jag kan minnas är att man trodde att Thomas Quick dödat Charles Zelmanovits på Pitholmsheden (detta var 1976), men sen visade sig att ett mord inte ens ägt rum. Bortsett från Luleå som har sparkande älgar vilket livar upp spänningen nått så oerhört. Det enda jag kan komma på sådär som jag faktiskt gillar med Piteå är nog att vi har så mycket bra ridvägar att erbjuda. Det är rätt sorgligt att det är det enda som lockar mig, vilket innebär att jag kanske inte ska stanna här resten av livet. 
 
Det är ju en helt annan sak när man har barn, för då erbjuder ju iallafall Piteå Nimbys värld vilket är helt awesome. 
 
 

14 November

Vart att dra hem på lunchen idag då jag inte alls kände mig så pigg. Tror det har något mögelliknande i salen där vi har psykologi då jag alltid blir jätte snorig och febrig när jag är där. Suttit sedan dess och gjort bort lite skolarbeten som jag legat efter i samt pluggat till kommande prov. I helgen ska jag minsann inte sätta klackarna i taket som jag vet att många andra ska, nej, jag ska spendera helgen på min praktikplats. Men inga tårar spills för det eftersom jag har världens mest intressanta praktik. 
 

Dag 1. En bild på dig själv (och lisa) och 10 sanningar

 
 
  • När jag var liten så hade jag ett gosedjur som hette Kurre, det var en katt. Denna kisse drog jag längst asfalten så hans ögon såg helt pixlade ut, och min fina farmor målade hans ögon svarta varje gång
  • Jag tycker om en maträtt som alla tycker låter otroligt dålig. Nämligen klimpvälling, förklaringen på hur maträtten är så brukar man säga "palt i välling" vilket låter väldigt frestande. Denna rätt bjöd jag också en pojkvän jag hade i 5-6an på och tyckte att jag var jätte romantisk. 
  • När jag mockar åt min häst så är jag otroligt pedantisk, om det inte hade varit för att jag har annat att göra hade jag med glädje gått igenom boxen flera gånger om. 
  • Det finns inget som intresserar mig mer än psykisk ohälsa, brott och lagar eller liknande. Brukar sitta och läsa igenom rättegångar, förundersökningar samt läser jag mycket om gamla olösta mord.
  • Har alltid velat skriva inlägg om just punkten över men har insett att jag nog är den enda som skulle finna det intressant och dessutom skulle jag aldrig ha tid för det, eftersom jag inte bara kan tvärskriva om något jag verkligen tycker om att prata/skriva/läsa om.
  • Har alltid varit dålig på matte, eller mindre bra som min specialpedagog skulle ha tvingat mig att skriva om hon såg detta. När jag precis börjat med gångertabellen så övertygade min mamma mig om att 1x1 var 2. Osäker som jag var frågade jag läraren detta inför hela klassen, tack Mamma för det.
  • Jag är otroligt klantig, trots att det kanske inte var någon nyhet. Jag börjar nästan ha åkt ambulans mer än vanlig bil snart. 
  • Jag behandlar min häst som om han vore mitt barn. 
  • Min mamma och pappa har inte bara fått lära mig gå en gång,  utan två. 
  • När jag var liten så kunde jag inte se skillnad på "d" och "b" och förstod inte varför det spelade så stor roll vilket håll bubblan var åt, och förstod inte heller hur mycket min lärare orkade tjata på mig över en sån bagatell.

.

Tänkte att endast för att ha någonting att skriva om, och för att utmana mig själv att för en gångs skull komma ihåg att skriva ett inlägg om dagen så kör vi på detta. Lär misslyckas rätt fort men ska göra mitt bästa.. 

dag 1. en bild på dig själv och 10 sanningar 

dag 2. om staden du bor i

dag 3. dina kompisar

dag 4. i min väska finns...

dag 5. favoritställe

dag 6. en vän som bor långt bort

dag 7. hur ser din framtid ut

dag 8. en tvserie du älskar

dag 9. din profilbild på facebook

dag 10. din mobil

dag 11. ditt rum hur det ser ut just nu

dag 12. en person du aldrig glömmer

dag 13. en person du saknar

dag 14. det du brukar göra på dagarna

dag 15. en bild du aldrig har publicerat

dag 16. en kändis du vill träffa

dag 17. något som får dig gråta

dag 18. vad tycker du om din klass

dag 19. en maträtt du skulle kunna äta livet ut

dag 20. din favoritaffär

dag 21. ditt smink

dag 22. din garderob

dag 23. din favoritmat

dag 24. det här gillar jag

dag 25. det här gillar jag inte

dag 26. mitt favoritklädesplagg

dag 27. dethär samlar jag på

dag 28. det pinsammaste du har gjort

dag 29. den här dagen

dag 30. det här året


Är ni förvånade?

Alltså, att jag bytt blogg igen? den jag hade innan lyckades jag ha ett bra tag ändå.
Nej men, kände att jag vart less på att den bara krånglade och inte ville visa alla inlägg, samt att den inte ville lägga upp nya inlägg som jag skrev så jag kände att nu får det vara nog. Valde att ta en design som någon annan gjort då jag varken känner att jag har tid eller lust att sitta och göra en egen. 
Så nu vet ni iallafall varför, har lite småsaker kvar att fixa sen är allt klart.